Vepřová kýta na zelenině v pomalém hrnci

Zásoby ve špajzce dnes hrály hlavní roli. Jen cibule, mrkev a celer. Vše naházet k masu v pomalém hrnci a jít třeba ven, to je prostě paráda. Upozorňuji, že to není svíčková! Chutná podobně, ale je to úplně bez práce a zároveň skvělý přísun vitamínů bez zahušťování. Pro lenochy ideální recept 😁

700 g vepřové kýty
2 cibule
3 mrkve
kousek celeru (cca 200 g)
sůl
pepř
150 - 200 ml vody
200 ml 12% smetany

Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a hodíme do pomalého hrnce. Očištěné maso nakrájíme na plátky, které osolíme a jemně opepříme. Potom ho dáme k zelenině v pomalém hrnci. Podlijeme troškou vody, jen tak, ať je vše mírně ponořené, zelenina pustí další tekutinu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 4h. Vše záleží na tloušťce masa. Já pomalila přesně 4h na II. stupeň. Ke konci vaření (cca 30 minut před koncem) vyndáme maso, přidáme smetanu, vše rozmixujeme do omáčky. Potom maso vrátíme do pomalého hrnce, mírně můžeme promíchat a necháme prohřát. Dle potřeby ještě můžeme naředit další smetanou. vše záleží na množství surovin. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- žádné další koření není potřeba, zelenina vykouzlí chuť sama
- pokud chcete hladkou omáčku, propasírujte ji
- vhodnou přílohou mohou být i těstoviny

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Do receptu doplněno, doporučuji 4h na II. stupeň (high).

      Vymazat
  2. Pěkný den, maso se má vařit 4 hodiny? Díky moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za připomínku, úplně mi v receptu vypadla doba vaření :-( Již doplněno, doporučuji 4h na High (II. stupeň).

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky