Vepřové kostky na mrkvi v pomalém hrnci
První vepřové na mrkvi jsem zkoušela pře pár lety. Recept najdete tady. Teď jsem ho po dlouhé době zkusila pěkně poctivě, žádné vločky a další zdravé varianty 😋 Po všem se jen zaprášilo.
Nejdříve připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na kolečka. Zeleninu dáme do pomalého hrnce. Očištěné maso osolíme, opepříme a přidáme k zelenině v pomalém hrnci. Nakonec vše posypeme drceným kmínem. Přidáme 2 dcl vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň, maso bylo jako dort 👌 Cibuli ještě pustí trochu tekutiny, takže vše přizpůsobte množství surovin. Poté si připravíme máslovou jíšku. Cca půl hodiny před koncem vaření vmícháme máslovou jíšku do směsi v pomalém hrnci. Necháme povařit. Jakmile je vše měkké, dle potřeby dochutíme. Podáváme s brambory.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5 - 6 porcí
- vše můžete oživit pár plátky česneku
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat