středa 5. dubna 2017

Vepřové na mrkvi v pomalém hrnci

Maso na mrkvi je jednoduchá varianta oběda či večeře, tak se dnes pomalý hrnec opět činil a udělal tuto dobrotu poměrně narychlo k obědu. Jen mě překvapilo, že 4,5h stačilo na II. stupeň tak akorát.

500 g vepřové kýty
5 mrkví
2 cibule
ovesné vločky
(hladká mouka)
máslo
voda
sůl
pepř
brambory na přílohu

Nejdříve nakrájíme na malé kostičky cibuli a na větší kostky mrkev. Poté nakrájíme na větší kostky maso, osolíme ho a opepříme. Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme lžíci másla, podlijeme cca do 1/3 vodou a zasypeme 1-2 lžícemi vloček, víc ne, ať není ze směsi kaše (nebo zahustíme lžící hladké mouky). Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň 3-4,5h. (Já pomalila na II. stupeň 4,5h a maso bylo tak tak měkké). Na konci vaření dle potřeby dochutíme a podáváme s vařeným bramborem. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- zahuštění je možné i hladkou moukou či trochou solamylu
- cibuli lze před vařením osmahnout, ale není to nutné

POSTUP PŘÍPRAVY:




Žádné komentáře:

Okomentovat