Kuřecí prsa na způsob kung pao v pomalém hrnci
2 kuřecí prsa1 menší pórek
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sladšího bílého vína
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce solamylu (rozmíchané ve vodě)
hrst nesolených arašídů
sůl
pepř
Nejdříve očistíme maso. Poté ho nakrájíme buď na kostky nebo na nudličky. Osolíme, opepříme. Přidáme sójovku, víno, olivový olej, nadrobno nakrájený česnek a zalijeme rozmíchaným solamylem ve vodě (cca 1,5dcl). Vše přendáme do pomalého hrnce. Nakrájíme na kolečka pórek a posypeme jím maso v pomalém hrnci. Přidáme hrst nesolených arašídů. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila přesně 3,25 h, vše bylo krásně měkké. Dle potřeby dochutíme (sůl, pepř). Kung pao by nemělo být příliš "tekuté" jako ve školní jídelně, takže jsem více tekutin nepřidávala. Podáváme s rýží nebo nudlemi.
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- místo pórku je vhodné použít jarní cibulku (ta do kung pao opravdu patří ;-)
- pozor na množství solamylu, ať z kung pao nemáte hustou kaši
POSTUP PŘÍPRAVY:
Ó tak to vyzkouším. Kde se dají koupit nesolené arašídy prosím?
OdpovědětVymazatNeměl by být problém je sehnat v každém větším obchodě.
Vymazat