Svíčková na smetaně v pomalém hrnci
Svíčkovou máme málokdy, proto je to jako svátek, když padne volba právě na ni 😊 K tomu karlovarský knedlík a není si co víc přát 😇 Tentokrát je recept v jiných poměrech, jinak hodně podobný tomuto receptu. Dobrou chuť.
1/2 menšího celeru
5 mrkví
2 petržele
5 mrkví
2 petržele
1 cibule
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
400 - 500 ml vody
200 ml 30% smetany
200 ml 12% smetany
ghí
knedlík na přílohu
Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu na kostičky a dáme ji do pomalého hrnce. Vytvoříme v ní "lůžko" na maso, které přidáme za chvíli. Očištěné maso osolíme, opepříme a necháme ze všech stran zprudka zatáhnout na ghí. Poté ho vložíme do lůžka v zelenině. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vše necháme naložené ideálně 24 hodin. Poté podlijeme do 2/3 vodou. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-9 hodin nebo na II. stupeň na 5-6 hodin. Já pomalila přesně 8 hodin na I. stupeň přes noc. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho (můžeme rovnou nakrájet na plátky), zeleninu rozmixujeme dohladka (pozor na poškrábání hrnce! ideálně v mixéru mimo nádobu PH) a vlijeme zpátky do pomalého hrnce. Přilijeme smetanu, omáčku promícháme dohladka, vložíme maso a vše necháme prohřát. Ničím není potřeba zahušťovat. Pokud máte jiné poměry, tak je potřeba vše samozřejmě přizpůsobit. Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- knedlík je vhodný buď karlovarský nebo houskový
- výborné je dochucení citrónem a brusinkami
POSTUP PŘÍPRAVY:
Jejda tak to ale vypadá krásně, opět si mi vytvořila chutě. Já už takhle večer ale nemůžu jíst, bych moc přibrala a pak to znáte. Používáte tady někdo jako doplněk stravy reishi, prosím? Já bych chtěla moc vyzkoušet nějakou alternativu. Na čínskou medicínu nedám dopustit ovšem!
OdpovědětVymazatAno, vypadá to krásně a chutná to skvěle :-) Uvítám pokud reklamní příspěvky budete sdílet na jiných blozích, tento je určen pouze pro fanoušky pomalého hrnce, ne doplňkům stravy. Děkuji.
Vymazat