Svíčková na smetaně v pomalém hrnci

Svíčkovou máme málokdy, proto je to jako svátek, když padne volba právě na ni 😊 K tomu karlovarský knedlík a není si co víc přát 😇 Tentokrát je recept v jiných poměrech, jinak hodně podobný tomuto receptu. Dobrou chuť.

650 g hovězího masa
1/2 menšího celeru
5 mrkví
2 petržele
1 cibule
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
400 - 500 ml vody
200 ml 30% smetany
200 ml 12% smetany
ghí
knedlík na přílohu

Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu na kostičky a dáme ji do pomalého hrnce. Vytvoříme v ní "lůžko" na maso, které přidáme za chvíli. Očištěné maso osolíme, opepříme a necháme ze všech stran zprudka zatáhnout na ghí. Poté ho vložíme do lůžka v zelenině. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vše necháme naložené ideálně 24 hodin. Poté podlijeme do 2/3 vodou. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-9 hodin nebo na II. stupeň na 5-6 hodin. Já pomalila přesně 8 hodin na I. stupeň přes noc. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho (můžeme rovnou nakrájet na plátky), zeleninu rozmixujeme dohladka (pozor na poškrábání hrnce! ideálně v mixéru mimo nádobu PH) a vlijeme zpátky do pomalého hrnce. Přilijeme smetanu, omáčku promícháme dohladka, vložíme maso a vše necháme prohřát. Ničím není potřeba zahušťovat. Pokud máte jiné poměry, tak je potřeba vše samozřejmě přizpůsobit. Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- knedlík je vhodný buď karlovarský nebo houskový
- výborné je dochucení citrónem a brusinkami

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Jejda tak to ale vypadá krásně, opět si mi vytvořila chutě. Já už takhle večer ale nemůžu jíst, bych moc přibrala a pak to znáte. Používáte tady někdo jako doplněk stravy reishi, prosím? Já bych chtěla moc vyzkoušet nějakou alternativu. Na čínskou medicínu nedám dopustit ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vypadá to krásně a chutná to skvěle :-) Uvítám pokud reklamní příspěvky budete sdílet na jiných blozích, tento je určen pouze pro fanoušky pomalého hrnce, ne doplňkům stravy. Děkuji.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky