Kuřecí garam masala v pomalém hrnci

Omáčky s kokosovým mlékem u nás poměrně jedou, tak jsem dnes zkusila další variantu oblíbené masaly. Dala jsem tam více druhů koření než v jiném receptu (krůtí tikka masala). S rýží to bylo skvělé.

600 g kuřecích prsou
400 ml kokosového mléka
400 rajčatové passaty
5 stroužků česneku
2 cibule
1 lžíce koření garam masala
1 lžíce kari koření
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička  mletého koriandru
4 lžičky strouhaného kokosu
3 lžičky třtinového cukru
3 hřebíčky
sůl
pepř

Nejdříve nakrájíme cibuli na kostičky a dáme ji do pomalého hrnce. Očištěné maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Přidáme koření - garam masala, kari, kurkumu, sušený zázvor, koriandr. Dále posypeme maso nakrájeným česnekem na plátky, strouhaným kokosem a třtinovým cukrem. Nakonec osolíme a opepříme. Přidáme rajčatovou passatu, kokosové mléko a vše promícháme. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,4 - 4 h. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň. Pokud se trochu tekutina srazí, není to na škodu. Maximálně promícháme nebo zjemníme trochou smetany. Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 hodin
- pokud máte, je vhodné dát čerstvé koření
- vhodnou přílohou je i indický chléb naan

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. Tohle má s indickým jídlem společné jen námět. A sušený zázvor? Co třeba vyjít z inspirace . https://tasty.co/recipe/homemade-chicken-tikka-masala

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky