Sekaná s červenou čočkou v pomalém hrnci
Sekanou zase tak často nedělám, ale když se naskytne zdroj kvalitního domácího masa, udělám si zásoby na různá jídla. Dnes došlo na mleté maso a kombinaci několika receptů dohromady. Doma se trochu divili proč medvědí česnek a červená čočka, že prý chtějí obyčejnou sekanou, ale to by byla už trochu nuda, takže vyzkoušeno, uvařeno a zase nic nezbylo... 👀 S bramborovou kaší to byla dobrota.
Nejdříve připravíme cibuli a čočku. Červenou cibuli nakrájíme najemno, červenou čočku spaříme horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Je to proto, aby trochu změkla a nepomalili jsme ji syrovou, mohla by zůstat tvrdá. Nutné to ale není, běžně je v receptech i čočka syrová. Poté připravíme maso, oba druhy smícháme dohromady, přidáme nakrájenou cibuli, slitou červenou čočku, koření, pesto, vejce, strouhanku. Vše pořádně propracujeme, aby se všechny suroviny spojily. Doporučuji směs ochutnat, ať ji máte dobře ochucenou. Z masové směsi vytvoříme šišku a dáme ji na dno pomalého hrnce. Přidáme 5 lžic vody a pár kousků másla. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 4 - 4,5 h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření buď poodkryjeme pokličku a vložíme pod ní utěrku nebo vložíme do trouby, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s bramborovou kaší.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat