středa 19. března 2014

Krůtí nudličky na pórku v pomalém hrnci

Někdy člověk tápe, co rychlého a dobrého udělat k obědu. Takový moment mě zastihl o víkendu, ale díky dobrým zásobám zeleniny - pórek se hodí vždy :-), se mi nakonec podařilo ukuchtit výborné jídlo. Pomalý hrnec se o všechno postaral a i rodina byla spokojená, takže přikládám recept:


400g krůtích prsou (nebo kuřecích)
1/2 středně velkého pórku
125 ml 33% smetany
2 lžičky másla
1 lžička bramborového škrobu
sůl
pepř
gnocchi na přílohu

Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky či kostky, posolíme, trochu popepříme a vložíme na dno pomalého hrnce. Podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Zapneme na II. stupeň na 3h nebo na I. stupeň na 5-6h.
Zhruba po 2,5h vaření na II.stupeň přidáme nakrájený pórek a podlijeme troškou vody. Nakonec přilijeme smetanu a necháme povařit. Poté zahustíme bramborovým škrobem dle potřeby. Ke směsi přidáme uvařené gnocchi, jemně promícháme a podáváme.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- místo krůtího masa lze použít i kuřecí
- menší pórek můžete použít celý
- jako přílohu lze podávat i brambory, těstoviny nebo rýži

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat