Hovězí guláš v pomalém hrnci
Guláš se u nás doma nikdy moc nedělal. Nevím proč. Jako dítě jsem ho ani nevyhledávala, ale postupem času jsem si ho sem tam v restauraci dala a většinou byl výborný. Guláš jsem proto začla doma vařit a vždycky měl úspěch, hlavně u chlapů. Holt, maso je maso :-)
800g hovězího masa (předního)
800g hovězího masa (předního)
2 stroužky česneku
3 lžičky sladké papriky
2 lžičky gulášové papriky
1 lžička kmínu
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
500 ml vody
hladká mouka
sůl
pepř
houskový knedlík či chléb jako příloha
Na oleji osmahneme cibulku a vložíme ji do pomalého
hrnce. Omyté maso nakrájíme na větší kostky a osolíme. Maso vložíme na cibulku
v pomalém hrnci, posypeme sladkou a gulášovou paprikou, přidáme kmín,
rozmačkaný česnek a špetku pepře. Nakonec vše zalijeme vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené (množství vody si upravíme dle potřeby či váhy masa). Pomalý hrnec
zapneme na I. stupeň na 8-10h nebo na II. stupeň na 6-7h. Zhruba půl hodiny
před koncem vaření přidáme rozmíchanou mouku (cca 1 lžíce) s vodou a necháme povařit. Nakonec přidáme 2 lžíce másla na zjemnění omáčky, dle potřeby dokořeníme. Podáváme s houskovým knedlíkem či chlebem.
Doporučení:
- uvedené množství ingrediencí stačí na cca 6-8 porcí
- uvedené množství ingrediencí stačí na cca 6-8 porcí
- cibulku není nutné osmahnout dopředu, ale je pak měkčí a dodá jídlu skvělou chuť
- množství hladké mouky na zahuštění upravte dle potřeby
- koření lze přidat i více, jak kdo má rád, guláš výborně dochutí i pálivá paprika
POSTUP PŘÍPRAVY:
Tak hovězí guláš z PH byl naprosto luxusní. Neměla jsem koření přímo na guláš, které běžně používám, tak jsem dala maďarské koření a guláš měl teda pěkný říz, ale chlapi byli nadšení. Díky �� Jana
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat