Hovězí na houbách v pomalém hrnci

Obzvlášť na podzim jsou recepty s houbami k nezaplacení. Ráda zkouším nové recepty, které něčím ozvláštním, přidám nějakou tu surovinu navíc a zvědavě čekám, jak se jídlo povede :-) Tento recept vznikal tak nějak podobně. Ale houby nezklamaly, hovězí se k nim prostě hodí v jakékoli úpravě!

1 kg hovězího zadního (možné i přední)
1 plechovka žampiónů
1 smetana ke šlehání
1 větší cibule
sůl
pepř
houbové koření
hladká mouka
voda

Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky a vložíme ji na dno pomalého hrnce. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a položíme ho na cibuli v pomalém hrnci. Přidáme žampióny, posypeme houbovým kořením, podlijeme vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 3-4 h nebo na I. stupeň na 5-6 h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přidáme trochu rozmíchané mouky s vodou a ještě necháme trochu povařit. Kdo chce omáčku jemnější, místo ve vodě, rozmíchá mouku ve smetaně. I bez smetany je ale jídlo výborné. Podáváme s těstovinami či rýží.

DOPORUČENÍ:
- určené množství surovin vychází na 6-8 porcí 
- čím více žampiónů do omáčky dáte, tím lepší bude mít chuť :-)
- v sezóně je ideální použít čerstvé houby
- pokud máte hodně cibule a hub, není potřeba zahušťovat vůbec!

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky