Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty v pomalém hrnci

Sušená rajčata jsme nikdy doma nejedli. Zkusila jsem je až v zahraničí a na chuť jim přišla v italských těstovinách. Jinak upravená rajčata jsem v jídle do dneška neměla, ale teď přidávám další recept, který myslím všechny milovníky sušených rajčat potěší. Od všech různých omáčkových jídel to vidím jako příjemnou změnu.

4 kuřecí prsa
100g nakládaných sušených rajčat
3 stroužky česneku
koření aglio peperoncini
bazalka (čerstvá nebo sušená)
sůl
barevný pepř
100 ml kuřecího vývaru
bramborová kaše nebo šťouchané brambory na přílohu

Omytá kuřecí prsa podélně nařízneme tak, aby vznikla kapsa, do které budeme vkládat rajčata. Maso osolíme a jemně opepříme. Sušená rajčata nakrájíme na plátky, jemně osolíme, posypeme kořením aglio peperoncini, sušenou bazalkou a zakápneme trochou oleje z nakládaných rajčat. Touto směsí (odhadem 1-2 rajčátka na 1 kapsu) naplníme kuřecí kapsu a párátkem spíchneme. Maso krátce osmahneme na oleji z rajčátek, aby se zatáhlo. Na dno pomalého hrnce vložíme nakrájený česnek na plátky, zbytek sušených rajčat i s kapary (pokud u rajčat jsou) a zakápneme cca 3 lžícemi oleje, ve kterém byla rajčata naložená. Přidáme kuřecí kapsy a podlijeme trochou kuřecího vývaru (množství je nutné si upravit dle potřeby, pokud máme více masa, podlijeme vše klidně 150 ml, budeme mít víc šťávičky). Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 3-4h nebo na I. stupeň na 6-7h (v případě větších prsních řízků). Pokud máme menší kousky, na II. stupeň stačí pomalit cca 2-3h nebo na I. stupeň 5-6h. Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovou kaší a šťávičkou s kousky rajčat a česneku. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- aglio koření lze vynechat, ale dodá jídlu zajímavou a pikantnější chuť
- maso není nutné dopředu osmahnout, ale urychlí se tím čas vaření
- vhodnou přílohou jsou i šťouchané brambory
- vývar lze nahradit i vývarem z bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. Vyzkoušeno a byl to naprosto parádní oběd ☺ Jen jsem na přílohu měli stouchane brambory místo kaše. Díky za inspiraci. ☺ Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Jano, těší mě, že se Vám tento recept povedl a hlavně, že chutnalo! :-) Přílohy jsou možné různé, se šťouchanými brambory to určitě byla dobrota.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky