Rýžová kaše s jablky v pomalém hrnci

Ráda si občas zpestřím jídelníček nějakým sladkým jídlem. Dnes večer padla volba na rýžovou kaši, která vždycky zahřeje. Kdo má rád skořici, uvítá kaši v úpravě s jablky. U nás se po ní jen zaprášilo. Dobrou chuť.

2 hrnky rýže (1 hrnek 250g) 
3 hrnky mléka
4 hrnky vody
3 - 4 jablka
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 lžička mleté skořice
2 lžičky másla

Dno pomalého hrnce pomažeme máslem, aby se rýže nepřipalovala. Poté na dno nasypeme rýži, přidáme koření a pokrájená oloupaná jablka na kostičky. Vše zalijeme mlékem a vodou a přidáme kousky másla. Hrnec zapneme na II. stupeň na 3h nebo na I. stupeň na 6-7h. Zhruba po 2h vaření (u II. stupně) raději směs zkontrolujeme a případně promícháme, aby se vše pěkně vařilo a nepřipalovalo. V případě potřeby dolijeme mléko či vodu. Na konci vaření vyndáme celou skořici a hřebíčky. Rýžovou kaši podáváme s máslem, skořicí, cukrem nebo kakaem, jak kdo má rád.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na cca 4-5 porcí
- pokud je potřeba, podlévejte směs mlékem, kaše bude mít lepší chuť
- pokud jsou jablka pěkná, není nutné je loupat

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Vyzkoušeno a osvědčeno, pro ty co nemají rádi kašovitou rýži doporučuji ubrat trochu tekutin a naopak přidat cukr, nesladká rýže se na talíři pro mě hůře doslazovala, ale jinak doporučuji výborná večeře i oběd a hlavně bez práce

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky