sobota 3. ledna 2015

Králičí vývar v pomalém hrnci

Vývary mám ráda čím dál víc. Hovězí, kuřecí nebo králičí, nejlépe s velkým množstvím zeleniny a nudlemi. Taková polévka mi vždycky zvedne náladu. Obzvlášť králičí vývar, který se nechá pomalit pěkně poctivě dlouho, to je prostě dobrýýý.

králičí hřbet + kosti
1,25 - 1,5l vody
400 g zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice,...)
sůl
pepř
polévkové nudle

Králičí kosti vložíme na dno pomalého hrnce, přidáme zeleninu (buď čerstvou nebo mraženou) a podlijeme vodou. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 8-9h nebo na II. stupeň na 4-4,5h. Jakmile je maso se zeleninou měkké, maso vyndáme a obereme z kostí. Přidáme uvařené nudle a dochutíme solí a pepřem. Jiné koření není potřeba.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vývar není potřeba dochucovat jiným kořením než solí

POSTUP PŘÍPRAVY:



1 komentář:

  1. Králičí vývar je z PH jeden z nejlepších, krásně čistý a fakt výborný!!! �� DÍKy. Jana

    OdpovědětVymazat