Králičí vývar v pomalém hrnci

Vývary mám ráda čím dál víc. Hovězí, kuřecí nebo králičí, nejlépe s velkým množstvím zeleniny a nudlemi. Taková polévka mi vždycky zvedne náladu. Obzvlášť králičí vývar, který se nechá pomalit pěkně poctivě dlouho, to je prostě dobrýýý.

králičí hřbet + kosti
1,25 - 1,5l vody
400 g zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice,...)
sůl
pepř
polévkové nudle

Králičí kosti vložíme na dno pomalého hrnce, přidáme zeleninu (buď čerstvou nebo rozmraženou) a podlijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 8-9 h nebo na II. stupeň na 4-4,5 h. Když budeme pomalit déle, vůbec to chuti neuškodí. Jakmile je maso se zeleninou měkké, maso vyndáme a obereme z kostí. Vývar přecedíme přes pláténko kvůli usazeninám do jiného hrnce. Přidáme uvařené nudle, obrané maso a dochutíme solí a pepřem. Jiné koření není potřeba. Pokud nemáte rádi "pomalenou" zeleninu, doporučuji ji uvařit zvlášť, ať je zelenina chutná a polévka hezky barevná. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- množství vody záleží na množství kostí, dejte tolik, aby bylo vše akorát ponořené
- vývar není potřeba dochucovat jiným kořením než solí

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Králičí vývar je z PH jeden z nejlepších, krásně čistý a fakt výborný!!! �� DÍKy. Jana

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky