úterý 3. února 2015

Cizrnový guláš s klobáskou v pomalém hrnci

Cizrna je výborná věc. V pokrmech má velmi zajímavou chuť, ale moc často ji bohužel nepoužívám. Až dnes, kdy jsem potřebovala zpracovat určité suroviny, aneb co dům dal. Výsledek mile překvapil.

300 g cizrny
1 ostravská klobása
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 středně velká mrkev
1 červená paprika
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky gulášové papriky
špetka pálivé papriky
vegeta
kmín
sůl
voda
lžíce hladké mouky na zahuštění

Cizrnu namočíme přes noc, minimálně na 12h. Poté cizrnu slijeme a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme nakrájenou zeleninu, paprikové koření, kmín, trochu vegety a podlijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4,5-5h nebo na I. stupeň na 8-9h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření rozmícháme hladkou mouku ve vodě a směs zahustíme, ještě necháme min. půl hodiny povařit. Nakonec dochutíme solí. Podáváme s domácím chlebem nebo bagetkou.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- množství paprikových koření použijte dle vlastní potřeby
- ostravská klobása dodá jídlu pikantní chuť
- bez klobásy je jídlo vhodné i pro vegetariány
- vegetu použijte ideálně bez glutamátu

POSTUP PŘÍPRAVY:




Žádné komentáře:

Okomentovat