sobota 24. října 2015

Vepřová kýta na cibuli a červených fazolích v pomalém hrnci

Opět nastal den, kdy mi došly nápady. Zachránila to zásoba vepřového masa a zelenina, kterou jsem hned v receptu využila. Díky směsi výborného koření z toho je další dobrota, která bude věřím chutnat i vám :-) Doporučuji pepřem nešetřit!

0,5kg vepřové kýty
2 cibule
1 červená kapie
3 stroužky česneku
1 slabý párek
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
200 ml vody
1 lžička bramborového škrobu
hladká mouka
sůl
směs pepřů (černý, bílý, zelený)
pašerácké koření (tymián, oregano, kurkuma)

Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a červenou papriku nakrájíme na kostky a dáme na dno pomalého hrnce. Na směs přidáme maso a jemně ho posypeme pašeráckým kořením. Přidáme 2 lžičky sádla a podlijeme max. 200 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na 3-4h na II. stupeň. Zhruba hodinu před koncem vaření přidáme červené fazole bez nálevu a rozmíchaný škrob ve vodě. Necháme povařit. Jakmile je vše měkké, dle potřeby dochutíme, zahustíme a podáváme s bramborem nebo chlebem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- koření v receptu lze nahradit jiným, např. vaším oblíbeným kořením na masa, atd.

POSTUP PŘÍPRAVY:




Žádné komentáře:

Okomentovat