neděle 13. prosince 2015

Kuřecí čtvrtky na másle a kmíně v pomalém hrnci

Dost často se mi stane, že mi dojdou nápady na recepty. Takže dnes padla volba na osvědčenou klasiku, máslo a kmín :-) Nakonec z toho byl fajnový nedělní oběd. Na přílohu se mi zdá nejvhodnější rýže nebo třeba opečené či vařené brambory.

3 kuřecí čtvrtky
sůl
kmín
koření "pečené kuře"
3 lžíce másla
2 malé kousky sádla
voda
rýže na přílohu


Kuřecí čtvrtky osolíme, posypeme kmínem a kořením "pečené kuře". Maso dáme do pomalého hrnce, přidáme máslo, kousek sádla a podlijeme troškou vody, aby maso nebylo úplně na suchu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 3,5h. Zhruba na 20 minut dáme maso dopéct kvůli kůrčičce do trouby. Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- místo koření "pečené kuře" můžeme použít například grilovací směs

2 komentáře:

  1. Mockrat dekuji za skvele recepty s perfektnimi navody :).
    I.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc mě těší, že vám recepty chutnají a návody usnadňují vaření :-)

    OdpovědětVymazat