Vepřová krkovice na zelenině s žampiony v pomalém hrnci

Krkovice. Když se dřív řeklo toto slovo, vybavila jsem si flaxovité maso z jídelny. Dnes už krkovici v obchodě vyhledávám a moc ráda zkouším nové recepty, jako třeba dneska :-) Se zeleninou v jakékoli kombinaci je to prostě pecka!

1kg vepřové krkovice
3 mrkve
3 cibule
1 plechovka sterilovaných žampionů
100 g uzeného masa nebo slaniny
4 lžíce másla
3 lžíce ovesných vloček (na zahuštění)
100 ml vody
plnotučná hořčice
koření barbeque
sůl
pepř
brambory na přílohu

Mrkev nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na měsíčky. Přidáme uzené maso (já využila maso z uzené kosti) nebo slaninu a posypeme vločkami. Maso nakrájíme na silnější plátky (už ho neklepeme), po obou stranách osolíme a jemně opepříme. Z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí. Maso vložíme k zelenině v pomalém hrnci, přidáme kousky másla a posypeme zlehka barbeque kořením. Podlijeme troškou vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4h. (Já pomalila na II. st.). Zhruba hodinu před koncem vaření přidáme žampióny. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme, zahustíme a podáváme s brambory.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- místo vloček lze na zahuštění použít hladkou mouku
- pokud nemáte bbq koření, použijte např. grilovací s feferonkou nebo něco podobného
- jako přílohu lze použít i hranolky, opečené brambory

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Tak dnes jsem vyzkoušela tento recept a bylo to opravdu luxusní jídlo! Nenapadlo by me zkombinovat tyto ingredience a s americkymi bramborami to bylo fakt super! Díky za inspiraci. �� Jana

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky