Hovězí na Halali v pomalém hrnci

Záměrně tento recept nenazývám svíčkovou, protože jsme ji od malička dělali bez Halali, přímo jen s pořádným množstvím kořenové zeleniny. Tento recept jsem upravila podle známé, která pomalý hrnec sice nemá, ale vaří výborně. Jen poměry tekutin je potřeba upravit dle potřeby. Tady jsem dost improvizovala. Prostě dobrý flák masa na zelenině. Tak si snad i vy pochutnáte :-) 

600 g hovězího zadního masa
1 malá sklenička zeleniny Halali
200 ml 30% smetany
1 cibule
bobkový list
tymián
hladká mouka
voda
mléko
sůl
pepř

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vložíme ji do pomalého hrnce. Přidáme zeleninu Halali (můžeme i s nálevem nebo dáme místo něho stejný poměr vody) a podlijeme 50 ml vody. Maso nakrájíme na plátky, které po obou stranách osolíme, opepříme a vložíme k zelenině v pomalém hrnci. Přidáme 4-5 bobkových listů a posypeme tymiánem. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8h nebo na II. stupeň na 4,5-5h. (Já pomalila na II. stupeň.) Minimálně 1-1,5h před koncem vaření přidáme rozmíchanou smetanu se 2 lžícemi hladké mouky a necháme povařit. Dle potřeby doředíme mlékem nebo vodou, případně dosolíme. Jakmile je maso měkké, podáváme s houskovým knedlíkem. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- pokud dáte více tekutin, omáčka nebude tak "kyselá", záleží na tom, kolik omáčky chcete mít
- na rozředění použijte mléko či vodu s moukou, hlavně vše řádně provařte


POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

  1. Moooooc dekuji za vas blog, miluji ho!!!!! Prosím, přidávejte pořád recepty :-D mám PH úplně nový a sama se bojím něco zkoušet, tak jedu přesně podle vás a jsem nadšená :-) moc moc děkuju!! Hodil by se recept třeba na celé kuře, ráda bych ho zkusila, ale bojím se :-) hezký den a děkuji moc!!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za komentář. Těší mě, že blog využíváte a recepty se vám líbí. Budu moc ráda, když budete komentovat dál a budu mít zpětnou vazbu, jak se jídla povedla či nepovedla. Celé kuře určitě vyzkouším, tak se těšte na recept :-) Vcelku jsem dělala akorát kachnu, ale to je teda pecka. Tak určitě vyzkoušejte. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za odpoved. No parada, tak to zkusim :-) ted se mi akorat uz par hodin pomaly domaci pastika, tak jsem strasne zvedava, v zivote jsem nic takoveho nedelala :-D ale voni hezky! Vysledek urcite hodim pod recept ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky