pondělí 8. února 2016

Kuřecí maso na cibuli s klobásou v pomalém hrnci

Cibule, cibule, cibule. Poslední dobou ji cpu skoro do všech pokrmů :-) Většinou se jedná o pokusy, u kterých se těším, jaké chuťově budou, ale cibule v kombinaci s masem nikdy nezklame. Dnes tedy padla volba opět na cibuli a ještě jsem k ní přidala klobásku a česnek, což byla parádní kombinace.

4 kuřecí stehna (prsa)
6 menších cibulí
1 klobása
3 stroužky česneku
250 ml vody
1 lžíce hořčice
sladká paprika
koření gyros
kmín
sůl
pepř
rýže na přílohu

Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme ji na dno pomalého hrnce. Omyté maso osolíme, jemně opepříme, posypeme sladkou paprikou, gyrosem a troškou kmínu a vložíme ho k cibuli. Vše posypeme nakrájeným česnekem a klobásou nakrájenou na kolečka. Přidáme 3 plátky másla a podlijeme vodou zhruba do 2/3 (já nalila 250ml a ani nezahušťovala - ta šťáva se hezky do rýže vsákla). Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 nebo na II. stupeň na 4-5h (já pomalila na II. stupeň 4,5h. Jakmile je vše měkké, podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- vhodnou přílohou by byla i bramborová kaše
- doporučuji nějakou dobrou klobásu, ve šťávě udělá výbornou chuť

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat