úterý 20. prosince 2016

Kuřecí prsa na zelenině se smetanou v pomalém hrnci

Poslední dobou mám snahu udržovat si stále alespoň malou zásobu zeleniny. To jen pro případ, že by se mohla hodit. Co kdybych měla k dispozici nějaké dobré maso a chtěla "pomalit"? :-) Dnes to tak dopadlo. Naházela jsem do hrnce "co dům dal", přidala k tomu kuřecí masíčko a byl z toho jednoduchý rychlý oběd. Žádné zdlouhavé přemýšlení nad receptem a moc jsme si pochutnali :-)

2 kuřecí prsa
1 cibule
1 bílá paprika
1/2 červené papriky
1/2 mrkve
kousek pórku
lžíce hladké  mouky
100 ml 12% smetany
lžíce jemných ovesných vloček
sůl
pepř
voda
rýže nebo brambory na přílohu

Nejdříve nakrájíme všechnu zeleninu - cibuli na kostičky, zbytek na malé nudličky Vše dáme do pomalého hrnce. Omyté maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, jemně opepříme a obalíme v troše hladké mouky. Poté vložíme k zelenině v pomalém hrnci. Směs podlijeme troškou vody, jen tak, aby byla zelenina skoro ponořená. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3-4h (Já pomalila na II. stupeň 3h a maso bylo krásně měkké - záleží samozřejmě na velikosti kostiček masa). Ke konci vaření vsypeme lžíci jemných ovesných vloček, přilijeme smetanu a necháme povařit. Dle potřeby dochutíme, případně naředíme troškou mléka a podáváme s rýží či bramborem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 2-3 běžné porce
- směs zeleniny lze obměnit - záleží na vašich zásobách, já použila "co dům dal"
- dohušťování je dle potřeby - vločky jsou ideální, šla by ale hladká mouka
- maso můžete oživit např. bylinkovým kořením či kořením na kuře
- smetanu lze vypustit, a i tak bude jídlo výborné, dohustíte např. br.škrobem

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat