úterý 12. prosince 2017

Vepřová kýta se sušenými rajčaty v pomalém hrnci

Sušená rajčata jsem v jedné době vůbec nemohla pozřít. Ani nevím proč. Pak se mi ale dostal do ruky recept, který vše změnil - těstoviny aglio olio peperoncini. Dnes jsem rajčátka využila v dalším receptu, a to s vepřovou kýtou. Příjemná změna  a s bulgurem vynikající kombinace ;-)

700 g vepřové kýty
1/2 až 1 sklenička sušených rajčat
(dle množství masa)
2 menší cibule
čtyřbarevný pepř
maďarské koření
sůl
voda
máslo
olivový olej
bulgur na přílohu

Cibuli nahrubo nakrájíme a dáme do pomalého hrnce. Poté očistíme maso a nakrájíme ho na plátky - z obou stran jemně osolíme, opepříme, posypeme špetkou maďarského koření a pokapeme olivovým olejem. Maso vložíme k cibuli v pomalém hrnci, přidáme cca 8 nakrájených rajčat a pár kousků másla. K masu přidáme 10 lžic vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h (já pomalila na II. stupeň 4 hodiny). Ke konci vaření (cca 1 hodinu) přidáme k masu další nakrájená rajčátka, aby se do masa dostala ta správná chuť. Na talíři můžeme maso dozdobit nastrouhaným parmezánem. Podáváme bulgurem nebo jinou vaší oblíbenou přílohou.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 - 5 porcí
- rajčátek není potřeba dávat mnoho, ale čím více, tím bude chuť zajímavější
- vhodnou přílohou může být i rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:





























Žádné komentáře:

Okomentovat