Kuřecí směs s bramborákem v pomalém hrnci

Křápance. To byla láska našeho dětství. Někomu třeba tento pojem už moc neřekne, ale my jich jako děti zbouchaly snad tisíce. Byly to ty poctivé bramborové placky z plotny vyhřívané ohněm, jen potřené máslem. Nic lepšího nebylo!!! Babička je uměla nejlíp na světě! Dnes už nic takového nemáme, tak si musíme stačit s bramboráky. Doma je milujeme, takže dnes došlo na další hokus pokus a opět bylo od stolu slyšet jenom mlaskání, takže paráda ;-) V kombinaci s bramborákem je směs vynikající. Určitě by to bylo super i s opékanými brambory. Dobrou chuť.

500 g kuřecího masa
1 cibule
1 rajče
1 červená paprika
1/2 žluté papriky
1 lžíce solamylu (brambor. škrobu)
worchesterová omáčka
sojová omáčka
1 lžíce kečupu
1 lžička hořčice
sůlčtyřbarevný pepř
sběračka kuřecího vývaru (nebo vody)


Nejdříve nakrájíme na jemno cibuli, na kostičky papriky a rajče a dáme vše do pomalého hrnce. Poté nakrájíme na kostky kuřecí maso, osolíme ho, jemně opepříme, pokapeme sojovou a worchestrovou omáčkou a smícháme s 1 vrchovatou lžící solamylu. Takto připravenou směs necháme ideálně přes noc odležet (není to nutné). Poté směs vložíme k zelenině v pomalém hrnci. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 4-5h (já pomalila necelé 4h na II. stupeň). Ke konci vaření přidáme lžičku hořčice a 1 lžíci kečupu, promícháme a necháme pěkně prohřát. (Kdo má rád více rajčatovou směs, přidá více kečupu, ale uvedený poměr je chuťově akorát). Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s bramboráky ;-)


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory
- recept je výborný i bez hořčice a kečupu, ale tato varianta je prostě fajn

POSTUP PŘÍPRAVY:




















































Komentáře

Oblíbené příspěvky