Vepřové kostky na maďarský způsob v pomalém hrnci

Dlouho jsem chtěla zkusit maďarský perkelt. Nakonec jsem kvůli nedostatku kvalitního hovězího masa dělala vepřové na maďarský způsob. Trochu změna, ale bylo to fajn. Dobrou chuť.

700 g vepřového masa (ideálně plec)
3-4 rajčata (dle velikosti)
1-2 zelené papriky (dle velikosti)
4 cibule
4 lžíce sádla
maďarské koření
sladká mletá paprika
pálivá paprika (špetka)
lžíce másla
sůl
čtyřbarevný pepř


Nejdříve nakrájíme na jemno cibuli, kterou buď rovnou na sádle osmažíme nebo ji dáme do pomalého hrnce. Na másle osmahneme i papriku, bude chuťově lepší než jen nasypaná do hrnce. Poté nakrájíme maso na větší kostky, osolíme, jemně opepříme a necháme na sádle zatáhnout. Maso dáme do pomalého hrnce. Přidáme na kostky nakrájenou zelenou papriku a rajčata. Vše jemně promícháme. Podlijeme pár lžícemi vody, více ne, zelenina pustí další vodu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na 4-5h na II. stupeň (já pomalila na II. stupeň 4,5h). Jakmile je vše měkké, dle potřeby dochutíme a podáváme například s tarhoňou.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodnou přílohou může být i chléb

POSTUP PŘÍPRAVY:



















































Komentáře

Oblíbené příspěvky