Kuřecí čtvrtky s čabajkou v pomalém hrnci

Kuře opět jinak - v lednici jsem měla čabajku, tak mě napadlo ji přihodit k masu a v pomalém hrnci upomalit. Na konci jsem využila troubu na křupavou kůrčičku a málem to připálila :-)))) Dobrou chuť.

4 kuřecí čtvrtky
1 cibule
kousek čabajské klobásy
1/2 velké červené papriky
máslo
sůl
čtyřbarevný pepř
drcený kmín
špetka gyros koření
voda
bramborová kaše na přílohu


Nejdříve nakrájíme cibuli s paprikou na kostičky a vložíme ji do pomalého hrnce. Poté osolíme a opepříme kuřecí maso z obou stran a vložíme ho k zelenině v pomalém hrnci. Maso posypeme drceným kmínem a špetkou gyros koření. Přidáme ještě nakrájenou čabajku na kolečka a kousek másla. Podlijeme max. 5 lžícemi vody - vše pustí vodu, takže doplníme případně až během pomalení. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo II. stupeň na 3-4h (já pomalila 3,25h v PH a poté pekla 15 minut v troubě na kůrčičku). Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovou kaší.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory či rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:















































Komentáře

Oblíbené příspěvky