Kuře na indický způsob v pomalém hrnci

Kuře dělám ráda a často. Někdy mi ale dochází fantazie. Dnes došlo na mix koření, které bylo po ruce hodilo se k inspiraci z jedné kuchařky. Doma rádi experimentujeme a zkoušíme různé chutě, tak proč ne ;-) Jogurt dodá masu extra jemnost, která mě překvapila. Dobrou chuť.

1 celé kuře

máslo
voda

marináda:
300 ml bílého jogurtu
1 lžička mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky kari koření
2,5 lžičky soli

Doba přípravy: 15 minut

Nejdříve si připravíme marinádu. Smícháme všechny suroviny, které jsou uvedené v seznamu výše, pořádně promícháme. Poté omyté a očištěné kuře potřeme marinádou, klidně i vevnitř. Pokud jí je moc, nebojte se "napatlat" na kuře všechnu marinádu, maso bude ještě víc jemné ;-) Takto připravené kuře necháme ideálně minimálně 12 hodin odpočívat. Poté ho vložíme do pomalého hrnce, přidáme 3-4 kousky másla, podlijeme 5 lžícemi vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na 4h (já pomalila 3,5h na II. stupeň a nechala 20 min dopéct v troubě). Kdo má rád kůrčičku, nechám dopéct v troubě. POZOR, dopékání v troubě je možné jen v nádobách pomalého hrnce, které to umožňují! Jakmile je maso měkké, podáváme nejlépe s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí (záleží na velikosti kuřete)
- můžete přidat i stroužek česneku či jiné koření
- vhodnou přílohou je i bulgur či bramborová kaše

POSTUP PŘÍPRAVY:







Komentáře

Oblíbené příspěvky