Vepřová kýta na česneku s rajčaty v pomalém hrnci

Vepřové na česneku je u nás oblíbené. Dnes došlo na recept, ve kterém jsem využila navíc rajský protlak s citronovou kůrou. Byla to příjemná změna, zase trochu něco jiného ;-)

600 g vepřové kýty
400 ml rajčatové passaty
2 stroužky česneku
citronová kůra
sůl
pepř
voda
jogurt (zakysaná smetana)


Maso nakrájíme na kostky, z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme ho do pomalého hrnce a posypeme plátky nakrájeného česneku. Maso podlijeme 100 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na 4-5h na II. stupeň (já pomalila 4h na II. stupeň, maso bylo akorát). Hodinu před koncem vaření posypeme maso nastrouhanou kůrou z jednoho citronu, přilijeme rajčatovou passatu a necháme povařit. Dle potřeby dochutíme. Nakonec zjemníme buď zakysanou smetanou nebo jogurtem, přímo na talíři. Podáváme s těstovinami.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- vhodná může být i pečeně nebo plec

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky