Hovězí maso po mongolsku v pomalém hrnci

Ráda zkouším nové recepty, takže dnes padla volba na hovězí maso, které se dá do marinády a nechá chvíli odležet. Pomalý hrnec pak vykouzlí takovou dobrotu jako je hovězí po mongolsku 😊 Variant receptů je samozřejmě mnoho, vše si lze upravit dle potřeby. Dobrou chuť.


400 hovězího zadního masa
1 stroužek česneku
1 mrkev
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1,5 lžičky solamylu
voda
sůl
pepř
těstoviny na přílohu

Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, poté jemně osolíme a opepříme - koření bude i v marinádě, tak opatrně. Připravíme si "marinádu" - utřený česnek, olivový olej, sójovou omáčku, sůl, pepř, bramborový škrob - vše promícháme a smícháme s masem. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pořádně promícháme a necháme několik hodin odpočinout. Poté směs vložíme do pomalého hrnce podlijeme 1 dcl vody. Zapneme na I. stupeň na 6-7 hodin nebo na II. stupeň na 4-5 hodin (já pomalila na II. stupeň přesně 4,5 hodiny). Dle potřeby dochutíme, podáváme s těstovinami. Já zvolila na přílohu čínské nudle, omajda se do nich krásně nasákla.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- vhodnou přílohou může být i rýže nebo bulgur
- maso není nutné marinovat, ale když se nechá odležet, bude mít lepší šmrnc


Komentáře

Oblíbené příspěvky