Plněné papriky v pomalém hrnci

Plněné papriky mám zažité od dětství jako jídlo, které fakt nemusím. Ale už mnohokrát jsem díky pomalému hrnci tyhle předsudky překonala. Takže dneska došlo na plněné papriky. Udělala jsem kombinaci několika receptů a povedlo se. Vše si upravte dle své potřeby, co domácnost, to recept... Dobrou chuť.

500 mletého masa
(hovězí + vepřové - půl na půl)
5 bílých paprik (ideálně se slabší stěnou)
1 vejce (já dala omylem 2, ale bylo to OK)
3 hrsti drcených ovesných vloček
koření na mletá masa (není nutné)
500 ml rajčatové passaty
200 ml 12% smetany
1 dcl vody
sůl
pepř
cukr moučka
lžička sójové omáčky

Nejdříve připravíme maso. Do misky dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, koření na mletá masa a drcené ovesné vločky. Řádně rukou propracujeme. Poté připravíme papriky. Omyjeme je, osušíme, ukrojíme "bubák", vyčistíme papriky od jadýrek a naplníme je masovou směsí. Takto připravené papriky vložíme do pomalého hrnce. Ze zbylé masové směsi uděláme buď šišky nebo koule a dáme je k paprikám. Dále připravíme omáčku. V misce smícháme passatu, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, lžičku sójové omáčky, vodu a lžičku cukru. Vše dobře promícháme. Omáčku vlijeme k paprikám v pomalém hrnci a zapneme ho na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3,4-4,5h. Já pomalila přesně 4,25h a vše bylo akorát. Záleží na velikosti paprik a koulí. Dle potřeby ještě dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 7-8 porcí
- můžete naplnit i 8 paprik, ale takto se maso lépe do hrnce vejde
- vhodnou přílohou je i rýže
- dochutit maso i omáčku můžete dle své chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky