Masové kuličky na celeru v pomalém hrnci

Bacily útočí, takže došlo na další podporu vitamínů. Kořenová zelenina u nás jede, tentokrát padla celá bulva celeru 😊 To byla zase vůně až kdo ví kam... V kombinaci s kuskusem, kdy se do něj šťávička nasákla, to bylo prostě dost dobrý. Během pomalení to nebylo žádný rozblemcaný cosi, ale celer byl krásně na skus. Vyzkoušejte.

1 velký celer
1 cibule
3 stroužky česneku
250 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
1/2 lžičky kurkumy
1 lžičky sladké uzené papriky
1 lžička koření na mletá masa
2 lžíce citrónové šťávy
1 vejce
strouhanka
sůl
pepř
olivový olej
hovězí vývar (3 sběračky)
kuskus na přílohu

Doba přípravy: 15 - 20 minut

Nejdříve připravíme celer. Očištěný celer nakrájíme na širší hranolky a osmahneme je na trošce olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek, kurkumu, uzenou papriku. Promícháme a necháme chvíli osmahnout, aby se koření pěkně s celerem provonělo. Celerovou směs dáme na dno pomalého hrnce. Poté připravíme masové kuličky. Namleté maso (ideálně hovězí, ale lze i poměr 50 na 50 nebo pouze vepřové. Záleží na vaší chuti a co máte rádi) smícháme s vajíčkem, najemno nakrájenou cibulí, přidáme pár lžic strouhanky (záleží na typu a množství masa), sůl, pepř, koření na mletá masa a 1 lžíci olivového oleje. Tuto směs pořádně propracujeme a vytvoříme z ní masové kuličky, o velikosti cca 3 cm. Pokud se vám směs lepí na ruce, přidejte trochu strouhanky. Kuličky můžeme nechat zatáhnout na pánvi, ale není to nutné. Já je trochu osmahla, abych ušetřila čas. Kuličky vložíme k celeru v pomalém hrnci. Přidáme citrónovou šťávu a 3 sběračky hovězího vývaru. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na 3,5-4 h. Já pomalila 3,5 h na II. stupeň., vše bylo krásně měkké a vonělo to, že se nedalo déle čekat 😊 Podáváme s kuskusem. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedeno množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou může být i rýže
- nebojte se okořenit kuličky více, ať mají šmrnc

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky