Hovězí na víně s houbovou omáčkou

Houbaření je u nás doma oblíbené až až, proto není problém uvařit cokoliv z hub po celý rok. Mražených hříbků máme doma obrovskou zásobu. Dnes se houby hodily do nového receptu. Zkusila jsem přidat víno a skvěle to omáčku obohatilo. Dobrou chuť.

450 g hovězího masa
2 cibule
300 g hub (podušených)
200 ml 12% smetany
80 ml bílého vína
voda
sádlo
sůl
pepř

Nejdříve na trošce sádla zpěníme cibuli. Poté k ní přidáme podušené houby, promícháme. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit alkohol. Takto připravenou směs dáme do pomalého hrnce. Poté si připravíme maso. Nakrájíme ho na plátky, osolíme, jemně opepříme, obalíme v hladké mouce. Pak maso necháme na sádle zatáhnout z obou stran a dáme ho k houbám v pomalém hrnci. Podlijeme vodou ze 2/3. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň. Zhruba 30 minut před koncem vaření, vyndáme maso, přilijeme smetanu a vše rozmixujeme do hladké omáčky. Pokud je omáčka moc hustá, naopak můžeme trochu naředit vodou. Promícháme, přidáme maso a vše necháme prohřát. Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- pokud nemáte dušené houby, použijte 400 g čerstvých žampiónů
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

Oblíbené příspěvky