Vepřové koleno s pivem v pomalém hrnci
Koleno jsem bez pomalého hrnce nikdy nevařila. Ale s ním je to hračka. Extra jednoduchá marináda, téměř bez práce a výsledek je prostě skvělý. V řadě třetí recept, u kterého jsme měli boule až za ušima 😉 Dobrou chuť.
1 cibule
1/2 paličky česneku
200 ml světlého piva
2 lžíce oleje
sůl
grilovací koření
Vepřové koleno očistíme, kdo chce, tak ho i vykostí. Kůži nařízneme "do kostiček", viz foto. Já nechala koleno i s kostí a bylo to naprosto v pohodě. Potom připravíme "marinádu": pivo, olej, sůl, koření a k ní přidáme na plátky nakrájený česnek. Koleno trochu můžeme dopředu osolit, kůži více. Poté vše potřeme marinádou, kterou "vmasírujeme" do masa. Zbytek tekutiny dáme do pomalého hrnce. Maso vložíme do pomalého hrnce, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 8 h na I. stupeň (7,5h s pokličkou, 0,5 h s poodkrytou). Podáváme s čerstvým chlebem.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- koření je možné použít i jiné
- vhodné je i černé pivo, sós bude ale sladší
- koleno je skvělé podávat např. i s hořčicí, křenem
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat