Krůtí maso se zeleninou a kokosovým mlékem v pomalém hrnci
Pokud hledáte hodně jednoduchý recept rychlý na přípravu, tento recept vám bude vyhovovat 😇 Jen naházíte zeleninu s masem do hrnce a necháte ho kouzlit. Při občasném shonu je to ideální řešení. Já udělala nakonec omáčku trochu řidší, aby se mělo co vsáknout do rýže. Pokud chcete hodně hustou omáčku, množství tekutiny doporučuji snížit cca o 100 ml. Dobrou chuť.
2 cibule (červená, bílá)
2 stroužky česneku
400 ml kokosového mléka
kousek zázvoru
350 ml vody
sůl
pepř
Nejdříve nakrájíme cibuli na kostičky a dáme ji na dno pomalého hrnce. Pro barvu můžeme zvolit červenou a bílou cibuli, ale není to nutnost. Poté nakrájíme maso na kostičky, přidáme ho k cibuli v pomalém hrnci. Maso osolíme, jemně opepříme, přidáme na malé kostičky nakrájený česnek a zázvor. Vše posypeme kari kořením. Přidáme směs čínské zeleniny (rozmražené nebo alespoň "povolené") a promícháme s masem. Podlijeme vodou a poté zapneme pomalý hrnec na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,5- 4 h. Já pomalila na II. stupeň na 4 h. Zhruba hodinu před koncem vaření promícháme lžíci solamylu s trochou vody a přilijeme k masu. Necháme povařit. Ke konci jemně vmícháme kokosové mléko, necháme prohřát. Nebojte se, když je kokosové mléko ztuhlé, v omáčce se krásně rozehřeje. Jakmile je vše měkké, dle potřeby dochutíme. Podáváme ideálně s rýží.
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- recept lze použít i pro kuřecí maso
- vhodnou přílohou mohou být opékané brambory nebo těstoviny
POSTUP PŘÍPRAVY:
Výborné a přitom tak strašně jednoduché! Dělala jsem takřka bez koření kvůli malé dceři, takže převládala jemná chuť koko mléka. Opět děkuji za recept. Diana
OdpovědětVymazat