Mrkvová polévka s kuřecím masem v pomalém hrnci

Vývary a zeleninové polévky u nás máme moc rádi. Tento recept je mixem obojího 👌 Stačí pár kousků kuřecího masa nebo skelet a mrkev. S kokosovým mlékem je to dobrota a extra jednoduchá polévka.

Kuřecí paličky/ skelet 
1 cibule
6 mrkví
2 bobkové listy
4 kuličky černého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
voda
kokosové mléko

Očištěné maso dáme do pomalého hrnce, dále přidáme oloupanou mrkev (překrojenou na polovinu), cibuli a koření. Osolíme a zalijeme vodou. Pomalý hrnec zapneme na 4-5h na I. stupeň nebo na 3-4h na II. stupeň. Já pomalila téměř 4h na II. stupeň. Vyndáme maso, koření, případně vše přes cedník slijeme pokud jste pomalili skelet, jinak by mělo stačit vyndat zmíněné suroviny. Směs rozmixujeme do hladka, přidáme kokosové mléko, obereme maso a vrátíme do polévky, aby se prohřálo. Dle potřeby dochutíme. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- doporučuji polévku dozdobit semínky, atd.

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky