Šťavnaté karbanátky v pomalém hrnci
Karbanátky v pomalém hrnci moc nedělám. Mám zažitý postup z trouby, ale dnes na ně došlo kvůli času, takže jsem vše naházela do hrnce, přihodila cibuli a za pár hodin byla dobrota na světě. Určitě budu dělat častěji, maso bylo šťavnaté. Doporučuji zkusit.
Ze surovin umícháme směs, kterou co nejlépe dochutíme. Trochu výrazněji než se zdá, ať není maso bez chuti. Ze směsi tvarujeme karbanátky o průměru cca 6 cm. Postupně je naskládáme na dno pomalého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vody (5-10 lžic). Nic víc. Maso krásně pustí šťávu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 3,5-4 h. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň. Jakmile je maso měkké, podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Krásně se se šťávičkou propojí a je to dobrota!
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- koření do masa můžete dát dle své chuti
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat