Marinovaná hovězí žebra v pomalém hrnci

Žebírka nemáme moc často, ale když se poštěstí, že seženeme kvalitní maso, hned tuním nové marinády, zkouším a zkouším. Dnes padla volba na recept, který jsme nedávno ochutnali a moc nám chutnal. Trochu poupravený ho posílám i vám 😏

1,5 kg hovězích žeber

Marináda:
3 lžíce oleje
2 lžíce medu
4 stroužky česneku
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
špetka drcených chilli papriček
sůl
pepř

Nejdříve si připravíme marinádu, viz soupis surovin. Vše smícháme dohromady, řádně promícháme v jednotnou směs. Hovězí žebra osolíme, opepříme. Potřeme je marinádou a necháme minimálně přes noc odležet. Žebra vložíme do pomalého hrnce, nepodléváme! Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Já pomalila přesně 5,5 h na II. stupeň, maso bylo jako dort 😇 Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i vařené brambory (se sósem je to pecka)
- koření můžete použít vlastně jakékoliv... podle své chuti


POSTUP PŘÍPRAVY:




Komentáře

Oblíbené příspěvky