Krůtí stehno na cibulce v pomalém hrnci

Krůtí stehno je skvělá možnost, jak vyzkoušet krůtí maso v nejrůznějších variantách. Stačí vymyslet marinádu, pohrát si se zeleninou, šťávou pod maso, atd. Dnes zvítězila jednoduchost. Cibulka, česnek, kmín a trocha mrkve s ghíčkem. Šťáva se zeleninou dodala masu super chuť v kombinaci s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

1 větší krůtí stehno
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
plnotučná hořčice
drcený kmín
sůl
ghí

Krůtí stehno pořádně osolíme ze všech stran, dáme ho do pomalého hrnce. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájený česnek. Stehno posypeme kmínem, potřeme hořčicí. Přidáme k zelenině 2 lžičky ghí. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4,5h, poslední půl hodinku doporučuji dopéct v troubě na kůrčičku. POZOR na hrnce, které do trouby NESMÍ! Jakmile je maso měkké, podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- maso je důležité opravdu dobře nasolit, aby bylo celé stehno ochucené
- koření, dochucení lze použít i jiné (med, tymián, atd.)

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky