Hovězí na houbách v pomalém hrnci

Letos roste tolik hub, že ani nemusíte hledat, a i tak najdete hub na vynikající houbovou omáčku dostatek 😆 Dnes to přesně takhle dopadlo během procházky. Jen jsme zahnuli do lesa a x nádherných pravých hřibů zajistilo dnešní oběd. Ta síla omáčky nás úplně dostala. Vyhrála jsem si se "základem" a opravdu to za ten čas stálo. Doporučuji vyzkoušet.

600 g hovězího masa 
2 cibule
2 hrsti nakrájených čerstvých hub
1 hrst sušených hub
2 stroužky česneku
hladká mouka
ghí (přepuštěné máslo)
kmín
sůl
pepř
tymián
vývar/ voda

Nejdříve dáme namočit sušené houby. Necháme je aspoň 30 minut namočené ve vodě. Očištěnou cibuli nakrájíme najemno a na ghíčku osmahneme. Očištěné houby nakrájíme na větší kousky a přidáme k cibulce, osolíme je a okmínujeme. Necháme vše osmahnout. Takto připravenou směs dáme na dno pomalého hrnce. Poté připravíme maso, které nakrájíme na plátky. Z obou stran ho osolíme a jemně opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a dáme ho ke směsi v pomalém hrnci. Přidáme namočené houby, posypeme trochou tymiánu. Maso podlijeme vývarem nebo klidně vodou - pomalý hrnec kouzlí a z masa vývar udělá během pomalení 😉 Jakmile je maso měkké, podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory/ houskový knedlík, co máte rádi
- doporučuji mix čerstvých a sušených hub (dodají omáčce super chuť a barvu)

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky