Koprovka v pomalém hrnci
Receptů na koprovku je spousta, stačí si jen vybrat. Lehčí, těžší varianty, tato je jednoduchá dost. S vařeným bramborem je to dobrota. Silný vývar dodá omáčce skvělou chuť. Dobrou chuť.
2 bobkové listy
4 kuličky černého pepře
nové koření
sůl
čtyřbarevný pepř
200 ml 30% smetany
1-2 lžíce hladké mouky
voda
Očištěné maso osolíme a opepříme, vložíme ho na dno pomalého hrnce. Přidáme oloupanou cibuli, bobkový list, černý pepř, nové koření, hrst najemno nakrájeného kopru. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso kompletně ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Já pomalila přesně 8h na I. stupeň. Cca hodinu před koncem vaření vyndáme koření, cibuli a přidáme čerstvý najemno nakrájený kopr. Rozšleháme ve smetaně mouku a přilijeme ji k masu. Necháme hodinu povařit. Dle potřeby dochutíme trochou cukru, případně octa. Záleží na vaší chuti. U octu pozor! Nesmí se dát do úplně horké omáčky, jinak se srazí. Podáváme s vařeným bramborem.
- uvedené množství surovin stačí 5-6 porcí
- vhodnou přílohou je i houskový knedlík
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat