Sekaná se sušenými rajčaty v pomalém hrnci

Tak dnes nastal den, kdy mě došly veškeré nápady na to, co uvařit k obědu. Omrkla jsem tedy zásoby a zkombinovala hovězí s vepřovým masem a vyrobila sekanou. Tou nikdy nic nezkazím a ještě si všichni pochutnáme. Oživila jsem ji sušenými rajčaty, která všichni doma milují, a moc jsme si pochutnali. Dobrou chuť.

500 g hovězího mletého masa
500 g vepřového mletého masa
3 cibule (1 do sekané, 2 bokem)
2 vejce
sůl
pepř
rozmarýn
lahůdková paprika
6 sušených rajčat
strouhanka

Nejdříve nakrájíme cibuli pod maso, na drobno na kostičky, poté ji vložíme do pomalého hrnce. Poté si připravíme směs na sekanou. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, 2 vejci, přidáme nakrájená sušená rajčata na malé kousky. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku lahůdkové papriky, rozmarýn, cca 2-3 lžíce strouhanky a vše propracujeme tak, aby nám vznikla tvárná směs. Z té vytvoříme velkou šišku, kterou vložíme do pomalého hrnce. Podlijeme trochou vody a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7,5h (já pomalila přes noc 8 a sekaná byla trochu moc dokřupava.. :D Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

Doporučení.
- vhodnou přílohou mohou být i vařené brambory
- koření lze využít téměř jakékoliv, co máte rádi
- ve spojení s rajčaty by šla přidat i mozarella

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky