čtvrtek 13. února 2014

Buřtguláš v pomalém hrnci

3 silné párky
6 větších brambor
2 střední cibule
sladká paprika
gulášová paprika
sůl
kmín
0,5 l vody
hladká mouka
máslo
petrželka na ozdobu

Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na větší kousky nakrájíme oloupané brambory a párky. Dno pomalého hrnce vymažeme máslem a vložíme do něj pokrájenou cibuli, brambory a párky. Směs posypeme sladkou a gulášovou paprikou, lehce osolíme, pokmínujeme a vše promícháme. Nakonec rozmixujeme 2 lžíce hladké mouky v půl litru vody a směs jí zalijeme. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 3-4h nebo na II. stupeň na 2-3h. Buřtguláš podáváme s čerstvým chlebem.

Doporučení:
- zmíněné množství surovin vystačí na 4-5 porcí
- doba vaření záleží na množství surovin
- aby se vše pěkně provařilo, je dobré, aby byla směs ponořená
- gulášová paprika není nutná, ale zvýrazní chuť buřtguláše
- pokud můžete, použijte pravou maďarskou sladkou papriku
- cibulku lze nejdříve osmahnout na másle a až poté ji vložit do guláše, není to ale nutné

POSTUP PŘÍPRAVY:





2 komentáře:

  1. Tak to zní taky skvěle, určitě zkusím, třeba už příští týden :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně je to úplná rychlovka a je to jednoduchý :-)

    OdpovědětVymazat