Králík na hořčici v pomalém hrnci

Králík má velmi zdravé a chutné maso. Díky blízkému zdroji domácícho chovu králíků se snažím připravovat králíka celkem často. Tento recept vznikl úplnou náhodou, a to při návštěvě kamarádky a klábosení o vaření. Trochu jsem upravila ingredience, některé ubrala a vznikl následující recept:

1 celý králík 
2 lžíce hořčice
30 g másla
rozmarýn
sladká paprika
4 stroužky česneku
100 ml vývaru
50 ml bílého vína
olej
sůl
pepř
brambory a zelenina na přílohu

Králíka omyjeme a důkladně osolíme. Poté si připravíme marinádu. Změklé máslo smícháme s hořčicí, trochou oleje, hrstkou rozmarýnu, solí a pepřem. Marinádou králíka potřeme nebo marinádu vmasírujeme přímo do masa. Poté králíka posypeme sladkou paprikou a nakrájeným česnekem. Takto připravené maso můžeme nechat několik hodin marinovat. Poté zalijeme vývarem a bílým vínem. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II.stupeň na 3-4h. V polovině "pomalení" králíka otočíme, aby hezky zezlátla i druhá strana králíka. Podáváme s opečenými brambory, které v polovině pečení smícháme se zeleninou opečenou na másle.

Doporučení:
- na 3 - 4 porce stačí i polovina králíka
- maso je dobré nechat několik hodin marinovat, ideálně před spuštěním PH v noci
- marinádu ideálně vmasírujeme do masa, bude tak mít lepší chuť
- vývar může být buď zeleninový či kuřecí
- množství vývaru i bílého vína lze upravit dle potřeby, aby nebyla omáčka moc řídká

POSTUP PŘÍPRAVY:







Komentáře

  1. Super recept, asi by mě jinak tato kombinace masa a hořčice nenapadla, ale ráda někdy vyzkouším. :-) Tu zeleninu jsi orestovala až nakonec k bramborům?

    OdpovědětVymazat
  2. Díky :-) Je to fakt mňamka. Ta zelenina je orestovaná na másle a v polovině pečení brambor přidaná na plech, aby byla křupavá.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky