Vepřová pečeně na česneku v pomalém hrnci

Vepřové maso je záruka výborného jídla. Dnes došlo na osvědčenou klasiku - vepřové na česneku. Trochu jsem to vylepšila ostatními surovinami a bylo to s rýží moc dobré.

700 g vepřové pečeně
1 cibule
sůl
pepř
kmín
česnek
oregano
plnotučná hořčice
lžička hladké mouky
voda
máslo
rýže na přílohu



Nejdříve nakrájíme cibuli na kostičky a dáme ji do pomalého hrnce. Maso nakrájíme na plátky a z obou stran ho osolíme a jemně opepříme. Vložíme k cibuli v pomalém hrnci. Posypeme 2 nakrájenými stroužky česneku, trochou kmínu, oregana a potřeme plnotučnou hořčicí. Přidáme kousek másla a podlijeme pár lžícemi vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h (já pomalila na II. stupeň přesně 4 hodiny).  Hodinu před koncem vaření přilijeme lžičku hladké mouky rozšlehanou v trošce vody. Necháme povařit. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodný může být i drcený kmín
- vhodnou přílohou může být i bulgur
- koření můžete použít i jiné

POSTUP PŘÍPRAVY:





















Komentáře

  1. Vypadá to moc dobře. Vyzkouším. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to výborné. Dělala jsem 3h na II, jinak přesně podle receptu. Moc děkuji. Diana

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky