Vepřová krkovička na pivu v pomalém hrnci

Černé pivo, to mám ráda. Proto jsem si říkala, proč nevyzkoušet pivo i v kombinaci s vepřovým. Musí to být dobrota. A taky, že jo. V kombinaci s tymiánem se maso krásně propojillo. Doma se po krkovičce na pivu jenom zaprášilo :-) Doporučuji ze začátku osolit méně a případně dochutit, ať není maso kombinací vegety a soli není přesolené.

800g vepřové krkovice
150 ml černého piva
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky tymiánu
2 lžičky rozmarýnu
1/3 lžičky vegety
8-10 lžic oleje
2 lžičky sádla
sůl
pepř
brambory na přílohu

Krkovičku nakrájíme na plátky a mírně osolíme. Uděláme si marinádu z oleje, vegety, rozmarýnu, tymiánu, pepře a sladké papriky. Maso jí potřeme a vložíme na dno pomalého hrnce. Přidáme 2 lžičky sádla a podlijeme černým pivem. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5h nebo na II. stupeň na 3h. Podáváme s brambory či bramborovou kaší.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na cca 6-8 porcí
- recept je možné dělat i s poloviční porcí masa (dle toho si upravte množství koření!)
- pokud zapnete PH v noci, maso se zatím pěkně namarinuje
- není nutné použít sádlo, ale dodá jídlu výbornou chuť

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

  1. Dobrý den, dělala jsem sice z krůtího masa, ale bylo to výborné, jen na mě troch moc slané :-) :-) :-) Iveta L.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, se solí je to holt ošemetné, každý má rád něco jiného, takže spíše méně a případně dochutit :-) Těší mě, že Vám chutnalo.

    OdpovědětVymazat
  3. Slanost způsobila určitě vegeta , pokud se připravuje z menšího množství masa a ne 6-8 porcí, jak je zde uvedeno, je potřeba vše dávat méně . A taky úprava krůtího vyžaduje jiné kořenění než krkovice . Ale těším se, až vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Včera vyzkoušeno a mám další výborný recept. Díky za inspiraci. Bohužel jsem taky přesolila, takže si už dám pozor a raději dosolím až na talíři. Ale maso bylo jinak naprosto luxusní. K tomu jsme poprvé vyzkoušela gratinované brambory se smetanou a byla to vážně lahoda! Díky �� Jana

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky