čtvrtek 17. dubna 2014

Karbanátky v pomalém hrnci

500g mletého masa (hovězí/vepřové)
200g tvrdého sýra (eidam)
2 vejce
strouhanka
hladká mouka
máslo
hrst petrželky
koření na mletá masa
sůl
pepř
voda

Ve větší míse smícháme mleté maso s nahrubo nastrouhaným sýrem, vejci, hrstí strouhanky, hladké mouky a nakrájené petrželky. Nakonec směs posypeme kořením na mletá masa, osolíme a opepříme. Vše pěkně propracujeme až vznikne tvárná směs, ze které vytvoříme malé "bochánky". Dno pomalého hrnce vymažeme máslem a položíme na něj vytvořené bochánky. K masu přidáme kousky másla a podlijeme troškou vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3-4h. Podáváme s bramborovou kaší.

Doporučení:
- recept vystačí na 4 - 5 porcí
- množství strouhanky a hladké mouky je dobré upravit dle potřeby a konzistence "bochánků"
- koření na mletá masa není nutné, ale řízečky skvěle dochutí :-) S pepřem a solí nešetřit.
- během "pomalení" je dobré občas řízečky obrátit, aby se pekly rovnoměrně

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat