středa 2. července 2014

Králík na česneku v pomalém hrnci

Králíka jsme měli v dětství skoro každou neděli. Dost často mi to připomene scénku z filmu Slunce seno, jahody, kdy měl syn Škopkových řeči k nedělnímu obědu s králíkem :-) Teď bych se vůbec nezlobila, když bych měla králíka častěji. Dá se dělat na tolik způsobů. Postupně sem recepty budu přidávat, ať můžete vyzkoušet králičí maso na x způsobů.

4 králičí stehna
4 cibule
4 stroužky česneku
máslo
sůl
voda
rýže na přílohu

Omytou cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na dno pomalého hrnce. Přidáme králičí stehna, osolíme a posypeme je najemno nakrájeným česnekem. Navrch dáme cca 5 drobných kostek másla, podlijeme trochou vody a zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na 2-3h. Pokud je potřeba, během pomalení dolijeme vodu či přidáme máslo. Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- cibuli je možné dopředu osmahnout, ale během pomalení sama krásně změkne
- čím více cibule dáte, tím lépe :-)

2 komentáře:

  1. Dobrý den, děkuji za tip, zítra vyzkouším. :-) Přeji krásný den. j.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den. Určitě dejte vědět, jak se králík povedl :-) Díky.

    OdpovědětVymazat