čtvrtek 18. září 2014

Rajská omáčka v pomalém hrnci

Rajskou polévku dodnes moc nemusím. Ale rajskou od maminky, tu si dám ráda :-) Pekně s měkoučkým masem a těstovinami. Knedlíky mi nikdy nepřirostly k srdci. Pomalý hrnec zvládne rajskou naprosto hravě :-)


600g hovězího masa (může být i vepřové)
500ml rajského protlaku
4 lžíce hladké mouky
500ml vody
3 hřebíčky
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
1-2 lžíce moučkového cukru
sůl
těstoviny nebo houskový knedlík na přílohu

Omyté maso nakrájíme na plátky a jemně osolíme. Maso obalíme v hladké mouce a vložíme ho na dno pomalého hrnce. Přidáme rajský protlak. Poté dolijeme vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Nakonec přidáme koření a zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na 3-4h na II. stupeň. Zhruba půl hodiny před koncem vaření zkontrolujeme hustotu omáčky a dle potřeby dohustíme vodou s rozmíchanou moukou. Nakonec dochutíme solí a cukrem. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

DOPORUČENÍ:
- uvedené množství surovin je cca na 4-5 porcí
- recept byl vyzkoušený s hovězím i vepřovým masem, obojí je výborné :-)
- s moukou raději šetřete, ať není omáčka příliš hustá a poté ředěná na úkor chuti
- koření vložte např. do sáčku či čajového sítka, čímž se vyhnete "lovení" kuliček :-)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat