pondělí 20. října 2014

Fazolový kotlík v pomalém hrnci

"Co já těm chlapům uvařím?", říkám si. Na stavbu potřebuju ukuchtit vždycky něco výživného a navíc dobrého. Pořádný kus masa je ideální :-) Dala jsem do pomalého hrnce flák masa "co dům dal" a vzniklo z toho výborné jídlo z luštěnin, zeleniny i masa. Věřím, že bude kotlík chutnat i vám.


600g vepřového masa
2 cibule
1 velká mrkev
2 červené papriky
1 bílá paprika
150g kukuřice
200g loupaných rajčat
200g bílých fazolí v rajčatové omáčce
200g červených fazolí
oregano
bazalka
sůl
pepř
voda
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
chléb či těstoviny napřílohu

Nakrájejte cibuli, papriky a mrkev na kostičky či plátky. Vložte vše pokrájené na dno pomalého hrnce. Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete, okořeňte oreganem a bazalkou. Maso přidejte k zelenině v PH a podlijte vodou tak, aby bylo téměř ponořené. Zapněte PH na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3-4h. Zhruba po 3h vaření přidejte loupaná rajčata, bílé a červené fazole a kukuřici (pro urychlení vaření lze použít konzervovanou zeleninu). Nakonec rozmíchejte lžíci mouky ve vodě a ještě v PH půl hodiny povařte. Dle potřeby dosolte a podávejte nejlépe s chlebem, hodí se k tomuto jídlu nejvíce!

DOPORUČENÍ:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- oregano a bazalku do masa vmasírujte a pokapejte troškou oleje či rozpuštěného sádla
- místo konzervované zeleniny můžete uvařit luštěniny, rajčata a kukuřici zvlášť
- kukuřice nedávejte více než je uvedeno, zbytečně by jídlo osladila

POSTUP PŘÍPRAVY:

 



Žádné komentáře:

Okomentovat