středa 1. října 2014

Masová směs s bramborákem

Miluju bramboráky, na jakýkoli způsob. Jednou navečer mě honila mlsná na něco dobrýho, a tak jsem se místo posedávání u televize rozhodla udělat dobrou večeři. Masovou směs jsem měla připravenou během chvíle a těšila se, až pomaláček vše uvaří. Bramboráky měly úspěch a moc jsme si pochutnali.

300g kuřecího masa
1 - 2 větší cibule
3 papriky
2 rajčata
1 vejce
1 lžíce solamylu
7 lžic kečupu
chilli koření
sůl
pepř
olej
voda
bramboráky na přílohu

Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a rajčata na kostičky. Takto připravenou zeleninu dáme do pomalého hrnce. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou chilli a obalíme v rozmíchaném vajíčku se solamylem. Pro urychlení vaření lze maso zprudka osmahnout na oleji. K masu přidáme kečup a poté ho vložíme na zeleninu v pomalém hrnci. Podlijeme trochou vody. Zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3h. Dochutíme solí a podáváme s bramboráky.

Doporučení:
-  maso není nutné osmahnout předem, ale urychlí se tím vaření
-  čím více rajčat přidáte, tím lepší omáčka bude
-  maso můžete ochutit např. i steakovým kořením nebo pálivou paprikou

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat