pátek 13. února 2015

Kuřecí nudličky na kari se smetanou v pomalém hrnci

Kuře a kari. Ideální kombinace. V pomalém hrnci je příprava kuřecího kari tak jednoduchá, že ji můžete dělat i na rychlou večeři. Dle své chuti můžete přidat různá dolepšovadla, ať už kukuřici, výhonky nebo jinou zeleninu, vždycky si pochutnáte :-)

5 kuřecích stehenních nebo prsních řízků
1 cibule
200 ml smetany (12%)
1-2 lžička kari koření
sůl
pepř
voda
sójová omáčka
bramborový škrob
rýže nebo těstoviny na přílohu

Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme, jemně opepříme, přidáme kari koření a trošku sójové omáčky. Maso posypeme trochou bramborového škrobu a promneme, aby se v něm rovnoměrně obalilo. Na dno pomalého hrnce dáme najemno nakrájenou cibulku, přidáme maso a zalijeme vodou tak, aby bylo vše pěkně ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5h nebo na 3,5h na II. stupeň. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přilijeme smetanu (dle potřeby zahustíme ještě troškou škrobu) a necháme ještě minimálně 30 minut povařit. Dle chuti dochutíme a podáváme s rýží či těstovinami. Ozdobíme petrželkou či jinými bylinkami.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- do omáčky lze přidat např. bambusové výhonky, kukuřici, co kdo má rád
- množství koření je dobré si upravit dle množství surovin a své chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:




Žádné komentáře:

Okomentovat