pondělí 16. března 2015

Vepřový guláš v pomalém hrnci

Guláš jsem nikdy moc nemusela. Ať už hovězí nebo vepřový. Ale od té doby co mám PH, si na něm pochutnávám celkem často a ráda. Množství koření si upravte dle svých chutí, recept je pouze doporučení. Gulášek je vynikající hlavně když se nechá den, dva odležet :-)

1,25 kg vepřové plece
4-5 cibulí
gulášová paprika
sladká paprika
pálivá paprika
majoránka
1 lžička sádla
1 kostka masoxu
sůl
pepř
voda
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík na přílohu

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme kousek sádla. Omyté maso nakrájíme na větší kostky, důkladně osolíme, jemně opepříme a posypeme dostatečným množstvím sladké papriky, trochou gulášové a pálivé. Okořeněné maso promneme v rukou, aby se vše pěkně propojilo a vložíme maso na cibuli v hrnci. Podlijeme vodou s rozmíchanou moukou tak, aby bylo maso ponořené, rozdrolíme k němu masox a pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4-5h nebo na II. stupeň na 8-9h. Ke konci vaření přidáme do guláše majoránku, která omáčku provoní. Dle potřeby dohustíme či naředíme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- mouku lze přidat až ke konci vaření, ale je nutné ji nechat min. 30 min povařit

POSTUP PŘÍPRAVY:





Žádné komentáře:

Okomentovat